http://www.allegretto.ro/       Grupul vocal ALLEGRETTO, infiintat în anul 1974 de catre prof. Adriana Codreanu, in cadrul Palatului National al Copiilor din Bucuresti, cuprinde copii cu varste între 4 si 14 ani.
       Formatia ALLEGRETTO a efectuat 55 de turnee internationale si a participat la peste 50 de Concursuri si Festivaluri unde a cucerit 47 de Mari Premii, Medalia de Aur, Marele premiu de interpretare, Locul I si numeroase titluri de LAUREAT. Au avut onoarea de a - i avea ca spectatori pe mari personalitati ale lumii ca Papa Ioan Paul al II lea, Laura Bush, presedintele Poloniei, Italiei, regii Jordaniei, Marocului, Belgiei si Olandei si altii. Pe tot parcursul activitatii artistice, copiii Corului ALLEGRETTO au sustinut peste 800 de Spectacole si Concete - din care mai mult de 500 - peste hotare.Au concertat pe scene de renume ca Opera Nationala din Atena - Grecia, Scena Teatrului Tognolo - Venetia si Bari - Italia, Studiourile de TV BBC din Anglia, Maroc, Jordania, Rusia, Rep. Moldova, Mongolia, Opera Nationala din Varsovia, Nancy - Franta, Istanbul - Izmir si Antalya - Turcia, Macedonia, Opera din Odessa - Ucraina, au cantat in nenumarate scoli si gradinite pentru copii si au organizat spectacole in spitale si aziluri de batrani - pentru colecte de fonduri si actiuni de binefacere.
       In prezent, formatia are peste 84 de cantece in repertoriu si peste 70 de cantece imprimate la faza de masterizare - pregatite pentru spectacole ocazionate de diverse manifestari la care sunt invitati sa-si sustina recitalul în aprox. 16 limbi straine - engleza, franceza, spaniola, rusa, germana, araba, maghiara, suedeza, ebraica, poloneza, italiana, japoneza, letona, greaca, sârba, rromanes.
       Formatia a colaborat cu Societatile de televiziune din Bucuresti - TVR, PRO TV, Antena 1, Prima TV, TELE 7 abc, cât si cu Societati de televiziune straine ca : BBC - Anglia, Televiziunea Nat. Marocana, TV Nat. Elena, TV Nat. Jordaniana, TV Chisinau - Rep. Moldova, TV Macedonia, TV - Nat. Serbia, TV Ostankino - Rusia, TV 1 - Franta, RAI UNO - Italia, TV Nat. Letona, TV Nat. Mongola, ZDF - Germania, TV Nat. Mexicana, TV Nat. Poloneza. Grupul ALLEGRETTO este singurul grup muzical de copii din România ce a cantat impreuna cu Mariana Nicolesco, Michael Jackson, Richard Clayderman, Toto Cutugno, Nicola di Bari, Rita Pavone, Natalia Oreiro si cu toti marii artisti romani, in concerte oficiale in tara si la emisiuni speciale televizate. În luna noiembrie 2002, Corul Allegretto a sustinut un Recital de Gala la Palatul Cotroceni, unde a avut onoarea de a fi audiat de Doamna LAURA BUSH si echipa sa - cu ocazia vizitei oficiale a lui George W. Bush la Bucuresti si unde copiii români s - au bucurat de un binemeritat succes.


       In 23.05.2001 - formatia Allegretto s-a întors de la Festivalul International de muzica usoara “Saules Zakis 2001” - ce s-a desfasurat la Riga - Letonia, unde copiii români au reprezentat cu succes Romania in competitia cu celelalte 7 tari participante - cucerind Premiul pentru cea mai buna prezenta muzicala.
       In perioada 1 - 10 august 2001, Allegretto a participat ca OFFICIAL GUEST la Festivalul International “Il Tralcio d’oro” ( Iedera de aur ) - Bari - Italia . Ca si în 1999 - solistii formatiei Allegretto au cucerit, în 2001, Marele Premiu de Interpretare - Alina Dinca, iar Ana Baniciu a primit Premiul special al juriului. Totodata, Formatia ALLEGRETTO a primit Premiul de EXCELENTA pentru activitatea sa si pentru ca a dezvoltat si creaza in continuare relatii culturale între copiii romani si italieni.
       Corul Allegretto a participat la SPECTACOLUL DE GALA LA ZDF BERLIN - in cadrul duplexului ZDF - TVR - deplasare organizata de Dl. Primar Traian Basescu , Primaria Mun. Bucuresti si ziarul Evenimentul Zilei pentru colectarea de jucarii pentru copiii romani pe care le-au donat in cadrul SPECTACOLULUI DE GALA de la SALA PALATULUI = COMPLETAREA DUPLEXULUI = 15 - 18 decembrie 2001. În perioada 19.12.2001 - 05.01.2002 corul de copii Allegretto a efectuat un turneu artistic in SUA - Chicago, Illinois unde au sustinut 11 Concerte de Gala pentru Comunitatea romana , la invitatia Misiunii Greco - Catolice “Sfintii Petru si Pavel” din Chicago. Între 17 - 28 aprilie 2002, corul Allegretto a reprezentat România la Festivalul Mondial al Copiilor de la Antalya - Turcia unde au participat peste 32 de tari si de unde s-a întors cu Premiul pentru cea mai buna formatie prezentata in Festival si cu cel mai bun repertoriu. Formatia Allegretto a participat la Festivalul International al Copiilor ce s-a desfasurat la BARI - ITALIA, în perioada 29 iulie - 09 august 2002, unde copiii au fost INVITATI DE ONOARE pentru a reprezenta Romania si unde au cucerit pentru a II a oara Premiul de Excelenta. Totodata, activitatea grupului Allegretto este manifesta si in lucrul cu solistii formatiei ce au cucerit peste 80 de Premii la diverse festivaluri si concursuri nationale si internationale .
       Corul de copii ALLEGRETTO a participat la Festivalul International al Muzicii pentru Copii “ LITTLE STARS “ - de la Skt. Petersburg - Federatia Rusa ce s-a desfasurat între 16 - 25 feb.2003 de unde s-a intors cu titlul de LAUREAT al Festivalului.
       Totodata, cu aceasta ocazie, la invitatia Ambasadei României la Moscova, pentru dezvoltarea relatiilor culturale dintre Romania si Federatia Rusa, formatia Allegretto a sustinut un Concert de Gala la care au participat personalitati culturale , politice din Federatia Rusa si ambasadori acreditati la Moscova. In perioada 12.07 - 20.07.2003, Delegatia României - formata din Corul Allegretto a participat la Festivalul International al Muzicii si Dansului pentru Copii de la Istanbul - Turcia - unde a sustinut doua Concerte de Gala si un Concert de Binefacere pentru reconstructia Scolii daramate la cutremurul din aprilie - din orasul Bingol - Turcia si unde au murit peste 70 de copii .
       In luna iulie a anului 2003, formatia a participat pentru prima data la Festivalul International de Canto de la Braila si a cantat alaturi de mari cantareti de opera în opera BOEMA de Puccini sub indrumarea marii soprane Mariana Nicolesco si sub Patronajul Presedintelui României Domnul Ion Iliescu.
       În toamna, la 5 Sept. 2003 Corul de copii ALLEGRETTO a participat la GRAN GALA UNESCO - organizata si condusa de celebra soprana Mariana Nicolesco si patronata de Presedintii Italiei si Romaniei si unde s-a bucurat de un rasunator succes.
       La începutul lunii decembrie, Corul de copii ALLEGRETTO si indrumatorii sai au primit PREMIUL PENTRU PREZENTAREA IMAGINII ROMÂNIEI IN LUME - ca Ambasadori ai Culturii Romane - premiu decernat de catre Societatea Româna de Televiziune - Canalul TVR International - este unica formatie compusa din copii ce au primit acest valoros premiu alaturi de nume ca Lucian Pintilie, Ivan Patzaichin, ambasadori si alte personalitati.
       La 23 decembrie Allegretto a sustinut la Palatul Cotroceni - in prezenta Presedintelui Romaniei Domnul Ion Iliescu - un Recital de Colinde cu un repertoriu deosebit - preclasic si clasic, cat si Colinde traditionale în diverse limbi - norvegiana, engleza, franceza si italiana. In ianuarie 2004, formatia Allegretto a fost din nou prezenta pe scena Teatrului din Palatul Cotroceni pentru duplexul de Televiziune BUCURESTI - TEL AVIV - unde - in prezenta Presedintelui Romaniei au cantat pentru spectatorii romani si israelieni cantece traditionale. In luna aprilie 2004, în perioada 5 - 16 apr. Corul de copii Allegretto a participat în Mexic la a IV a editie a Festivalului Mondial al Corurilor AMERICA CANTAT ce s-a desfasurat la Ciudad de Mexico si de unde s-au intors cu titlul de LAUREAT al Festivalului si unde au avut un rasunator success - atestat de presa mexicana. In data de 11 aprilie, copiii delegatiei au fost oaspetii Corpului diplomatic al Ambasadei României în Mexic unde au sarbatorit Pastele. La invitatia si nominalizarea Ambasadei Romaniei la Varsovia, în perioada 16.06 - 24.06. 2004, formatia muzicala Allegretto a sustinut o serie de concerte prin cateva orase din sudul Poloniei in cadrul Festivalului International “Galitia” - Festival patronat de Presedintele Poloniei. Totodata, copiii români au vizitat muzeul Holocaustului de la Aushwitz - Birkenau si au sustinut un Concert de Gala la Ambasada României de la Varsovia - unde au avut onoarea sa aibe ca auditoriu reprezentanti ai Corpului Diplomatic strain acreditat si numerosi oameni de afaceri invitati de Excelenta Sa Doamna Ambasador Ireny Comaroschi. Intre 18 - 22.07.2004 Corul de copii Allegretto a sustinut un CONCERT DE GALA la Sediul Organizatiei Natiunilor Unite de la New York - USA - cu ocazia preluarii de catre România a Presedintiei Consiliului de Securitate. Delegatia româna a fost condusa de Dl. Prim Ministru Adrian Nastase. In perioada 25.07 - 9.08. 2004 Allegretto a fost invitat în calitate de INVITAT OFICIAL la Festivalul International Muzical pentru Copii IL TRALCIO D’ORO de la Mariotto - Bari, Italia, si de unde s - a intors cu 4 premii din 6 acordate - inclusiv MARELE PREMIU si PREMIUL DE EXCELENTA pentru grup.
       Pe 17 decembrie 2004 Allegretto a sarbatorit 30 de ani de la infiintare printr-un Concert de Gala preluat de Soc. Nat. de Televiziune si prezentat pe posturile nationale si TVR International, Concert urmat de o Receptie la Centrul National Militar - unde au participat personalitati ale muzicii si al invatamantului romanesc. In anul 2005 corul de copii Allegretto a initiat si realizat o serie de concerte - scoala pentru prescolari si copii din cursul primar în cadrul programului educativ - Start în viata - si totodata a participat la realizarea unor emisiuni de televiziune pentru copii.
       In perioada 29 mai - 4 iunie 2005 , ALLEGRETTO a participat la Manifestarile prilejuite de Ziua Nationala a Romaniei din cadrul Expozitiei Mondiale de la Aichi - Japonia unde a sustinut 4 Concerte de GALA in prezenta Presedintelui României Dl. Traian Basescu. In prezent, Corul de copii Allegretto pregateste editarea volumului II al Compact - discului “Allegretto în jurul lumii” .

       Formatia ALLEGRETTO este pregatita si condusa de :
  • Prof. ADRIANA CODREANU si GHERASIM RADU CHIRITA.
  • Prof. Adriana CODREANU - dirijor, absolventa a Universitatii Nationale de Muzica “Ciprian Porumbescu” .Profesor titular gradul I, compozitor - autor a numeroase Culegeri de cantece pentru copii.Director coordonator al Festivalului International pentru Copii PRIETENIE FARA FRONTIERE.
    Membra în cadrul a numeroase jurii internationale ale concursurilor pentru copii si tineret. Profesoara de pian recunoscuta pe plan national si international - colaboratoare la peste 650 de emisiuni de Radio si TV .
  • Gherasim Radu CHIRITA - maestru de sunet - cu pregatire in emisiuni de Radio si Televiziune, orchestrator si ilustrator muzical, cu o bogata experienta în management.