Prof. Elmira Duagi Vuatcea


       Urmarind obiectivele generale invatarii stenografiei, dactilografiei, corespondentei si tehnicii secretariatului, precum si a tehnoredactarii computerizate, activitatea cercului de birotica din Palatul National al Copiilor isi propune sa contribuie, prin orele sale, la dobandirea unei tehnici rapide de scriere in viata (de la insemnarile de tot felul la care suntem obligati sa recurgem zilnic, pana la munca mai complexa, de conceptie si redactare a unor articole, rapoarte, referate, etc.).
       Se urmareste insusirea corecta a celor invatate, astfel incat la sfarsitul cursurilor absolventul sa poata vorbi si scrie corect orice text sau adresa si sa poata face corect orice fel de corespondenta.
       Stenografia este un sistem de scriere simplificata cu ajutorul caruia se poate nota vorbirea, cu viteza cu care este rostita.
       Stenografia poate fi de folos in munca personala a fiecaruia. Se poate afirma ca ea devine tot mai mult un apanaj al omului modern, indiferent de profesia pe care o practica.
       Tehnoredactarea computerizata folosirea calculatorului prin sistemul de operare WINDOWS, care ne pune la dispozitie unh editor de texte foarte usor de utilizat: WORDPAD + editoare complicate MICROSOFT WORD.
       Functia de secretar a capatat un nou profil, sfera de activitati largindu-se, iar mijloacele de lucru modificandu-se corespunzator. Pregatirea lui de specialitate multilaterala trebuie fundamentata pe trasaturi de character si intelect, absolute indispensabile: precizie, punctualitate, politete, corectitudine, capacitate de pastrare a secretului professional.
       Toate elementele acestor domenii de activitate, ofera posibilitatea si avantajul pentru elevi de a-si putea desfasura activitatea in conditii optime de munca si de a-si crea sansele unui loc de munca.