PREZENTARE


       Cercul de carmica din cadrul Palatului National al copiilor isi propune sa promoveze metode de transpunere a imaginatiei creative a copilului cu ajutorul materialelor specifice acestei discipline. Parcurgand toate etapele initierii in acest domeniu fascinant, copilul va descoperi cu interes modalitati noi de exprimare dar si angrenarea intr-un proces complex si stimulativ īn urma caruia se contureaza o viziune speciala de abordare si concretizare a ideilor.
ORGANIZARE


       Avand in vedere optimizarea desfasurarii activitatii in cadrul cercului de ceramica, copiii vor fi organizati pe criterii de varsta si abilitati (minim 5 ani/maxim 18 ani).
DESFASURAREA ACTIVITATII


       Cursul se desfasoara saptamanal, fiecare sedinta cumuland doua ore. Copii au la dispozitie un atelier spatios dotat cu toate elementele necesare, facilitānd calea spre realizarea obiectivelor propuse: material ceramic (argila), pigmenti, angobe, glazuri, roata olarului, strung, cuptor electric. Obiectele ce rezulta in urma procesului de creatie pot deveni subiectul unor expozitii organizate in cadrul Palatului, dar si in alte locatii de interes, sau pot participa in cadrul unor licitatii cu scop caritabil. O parte din ele pot fi insusite de catre elevi cu acordul profesorului.

Inscrierile se pot face incepand cu data de 15 septembrie a fiecarui an, timp de doua saptamani, la sediul Palatului National al Copiilor. Va asteptam!