Cercul de cultura si civilizatie franceza si engleza din Palatul National al Copiilor este frecventat de copii in varsta de 6 pana la 17.
       Copii mai mici sunt initiati in tainele limbilor straine si achizitioneaza aici primele notiuni de vocabular si pronuntie.
       Copiii mai mari sunt fie dintre cei care, nestudiind limba straina la scoala o invata acum, ori dintre cei care vor sa se perfectioneze, sa cunoasca alte lucruri despre cultura si civilizatia tarii respective. Astfel ei obtin rezultate excelente nu numaila Olimpiadele scolare ci si la examenele sustinute la Institutul Francez sau la British Council.

       Intotdeauna excursiile, taberele la care am participat au fost un prilej pentru a demonstra si celorlalti ca avem copii deosebit de talentati si seriosi, care fecventeaza cercul din placere si din dorinta de a cunoaste cat mai multe.

       Copiii cercului , in taberele de limba engleza de la Orsova respectiv Cerbu -Dambovita intr-o sceneta jucata in fata colegilor din tara.
       Anul acesta vom reinnoda corespondenta cu copiii din Europa in cadrul programului "Europa la scoala".
       De cativa ani copiii participa la concursurile nationale si internationale de Scrabble in limbile franceza si engleza organizate de 4-5 ori pe an, in anul 2000 2 dintre copiii cercului calificandu-se la campionatele mondiale de la Paris.

La campionatul international de scrabble francofon din iunie 2003 de la Sinaia

Articolul aparut in revista "Scrabble sans frontieres"