http://www.meloritm.ro/

       Ansamblul MELORITM a luat fiinta in anul 1979, sub tutela Palatului National al Copiilor, unde activeaza si in acest moment ca formatie de estrada si muzica religioasa. Bagheta dirijorala a fost incredintata atunci doamnei Lacramioara Mitroaica, dansa dedicand peste 20 de ani de munca si pasiune formatiei noastre. Doamna Mitroaica a realizat regia muzicala a spectacolelor si s-a implicat la fel de mult in coordonarea altor doua componente esentiale intr-un spectacol: coregrafia si costumele. In prezent avem o noua profesoara cu care, de asemenea, noi ne mandrim, doamna Elena Maria Nicolai!
       Formatia noastra este alcatuita din copii cu varste cuprinse intre 4 – 16 ani, si este recunoscuta ca o pepiniera pentru activitatea interpretativa romaneasca. Multi dintre copiii care au facut parte din MELORITM sunt azi absolventi sau cursanti ai liceelor de muzica sau ai conservatorului, altii au continuat activitatea artistica reusind sa-si faca o profesie din muzica, fie solo fie in diferite formatii orchestrale sau vocale de prestigiu.

       Cu mandrie, vrem sa va prezentam in continuare succesele remarcabile pe care noi le-am avut de-a lungul timpului, obtinand importante distinctii si trofee in concursurile de creatie artistica si de interpretare, nationale si internationale, unde am participat ca formatie corala, dar si cu solisti:
 • MELODII BUCURESTI 1982, 1983, 1985, 1986, 1987 – anul 1982 ne-a adus prima dipoma, la concursul “Melodii” si recunoasterea calitatii artistice a formatiei;


 • MAMAIA 1986, 1987, 1993, 2001, 2002 – anul 1986 a venit cu prima invitatie de a participa la cel mai important festival national “Mamaia”, unde au fost premiate atat formatia, cat si doamna Lacramioara Mitroaica. Tot atunci apare primul articol despre MELORITM, in publicatia “Litoral”. Unde s-au spus numai cuvinte de lauda;

 • URSULETUL DE AUR 1996

 • BRASOV – CERBUL DE AUR 1996

 • BUCURESTI 1994

 • BELGRAD – FESTIVALUL BUCURIILE EUROPEI 1995, 1998 – in anul 1995 Meloritm merge pentru prima data peste granita, reprezentand cu succes ROMANIA in Iugoslavia, la festivalul international “Bucuriile Europei”. Toate cronicile la adresa formatiei au fost favorabile! In anul 1998 am primit o noua invitatie in Iugoslavia. De data aceasta, intr-o tara devastata de razboi, am vazut care sunt consecintele neintelegerilor politice si etnice si am invatat ca din cantecele noastre trebuie sa izvorasca mesaje de pace si ca bucuriile copilariei ar trebui sa fie aceleasi pentru toti. In Iugoslavia amnsamblul Meloritm a cantat in multe orase si ambasade si a realizat un spectacol televizat.

 • SOFIA – FESTIVALUL TINERE TALENTE SI EURO DISC 1992

 • LISABONA – FESTIVALURI PENTRU COPII

 • KLITZE – POLONIA – FESTIVALUL TINERETII SI AL MUZICII 1997


 • FESTIVALUL SCOLILOR DE MUZICA DE LA SAN REMO - ITALIA - MARELE PREMIU "DELFINUL DE ARGINT" 2003
  •        Numeroase colaborari cu cei mai renumiti compozitori de muzica pentru copii: Laurentiu Profeta, regretatul Dinu Giurgiu, Ionel Tudor, Marius Teicu, Dan Stoian, Marcel Dragomir, Jolt Kerestely, Mihai Alexandru, Adrian Ordean.
          Inregistrarile sunt realizate in studiouri in care lucreaza adevarati profesionisti ca: Jolt Kerestely, Mihai Alexandru, Adrian Ordean.
          Repertoriul nostru este foarte variat cuprinzand atat muzica de estrada, muzica usoara, cat si muzica religioasa si colinde. Muzica religioasa este interpretata alaturi de solista Cristina Manoliu impreuna cu care au fost realizate doua albume discografice.
 • NOAPTE SFANTA – COLINDE DE CRACIUN 1998
 • SLAVITI PE DOMNUL CU NOI IMPREUNA– PIESE RELIGIOASE 2004

  •        Cu ocazia vizitei Sanctitatii Sale Papa Ioan Paul al – ll – lea, am prezentat impreuna cu Cristina Manoliu lucrarea „Ingerii Cerului canta Fecioarei”.
          Despre aparitia albumului de piese religioase, revista Femeia a scris un amplu si frumos articol precizand ca „este primul album de muzica religioasa inregistrat de un cor de copii impreuna cu o solista de muzica usoara”!
          Formatia noastra este invitata frecvent sa participe la evenimentele sociale si culturale ale vietii cotidiene, avand o contributie substantiala, cu numere artistice de ansamblu sau individuale, pe marile scene bucurestene: Sala Palatului, Polivalenta, Teatrul National, Sala Radio, dar si la Palatul Parlamentului sau Guvernul Romaniei.
          De asemenea, suntem invitati frecvent la emisiuni si show-uri TV, cum ar fi: „Video Magazin”, „De la egal la egal”, „Duelul vedetelor”, „Ceaiul de la ora 5”, „Arca Marinei”, „Duminica in familie”, „Mirii anului”, „Magazin duminical”, „Atentie! se canta”, „Matinal”, „Vanare de vant”, „Barbati la cratita”, „Video Vidi Vice”, „Multumesc”, „Prajituri cu cantec”, „Scrisoare pentru Mos Craciun”, „Bravo Bravissimo”, „Chestiunea zilei”, „Teo Show”, „Club Anda”, „Ba da, ba nu”, „7 note fermecate”, „Abracadabra”, „Feriti-va de magarus”, „La zoo”, „Spiridusii”, „Prajituri cu cantec”, Surprize, surprize”, „Suflete de roman”,”Ia-ma cu tine de Pasti”, „Povesti de viata in roz”, „Vedete si vedeti”, Gala Unicef.
          Formatia noastra se mandreste si cu numeroase aparitii alaturi de mari vedete nationale si internationale: Mariana Nicolesco, Felica Filip, Iris, Maria Dragomiroiu, Monica Anghel, Elena Sipoteanu, Alberto Rodriguez, Michael Jackson. In anul 2002 am avut o colaborare deosebita cu formatia Holograf alaturi de care am realizat pentru campania „Vreau si eu casuta mea”, dedicata copiilor fara camin, un videoclip cu acelasi nume, difuzat pe intreaga perioada a campaniei.
          O alta realizare importanta pentru noi este spectacolul radiofonic AMINTIRI DIN COPILARIE, compus de Laurentiu Profeta, sustinand toate rolurile de copii si partea muzicala alaturi de mari actori si cantareti de opera, avand ca proiect realizarea unui album cu acest spectacol.Cum v-am spus inca de la inceput, de curand (toamna anului 2002), avem o noua profesoara, tanara maestra Elena Nicolai. Sub indrumarea dansei am participat la multe emisiuni televizate, spectacole, concerte si festivaluri internationale. In luna mai 2003 am reprezentat Romania la cunoscutul festival al Scolilor de Muzica de la SANREMOIn, unde am castigat trofeul „Delfinul de argint”!!!


 • Participare la Festivalul International al Tinerilor Antalya – mai 2004 • Premiul I categoria 5 – 10 ani, si premiul I la categoria 11 – 19 ani la Concursul Trofeul Bucurestiului - mai 2005