Fotbal


       Fotbalul este sportul cu o mare pondere in randul practicantilor de jocuri sportive. Fotbalul naste pasiuni enorme si joaca un rol important in viata fanilor, a comunitatiilor locale si chiar a natiunilor. Este un mod de viata, o filozofie, o magie. De aceea fotbalul este numit sportul rege.
       In cadrul Palatului National Al Copiilor isi desfasoara activitatea cu bune rezultate la obiectivele de baza: selectie, pregatire si promovare a elementelor talentate, dar si cu rezultate deosebite in campionate si competitii la care participa din anul 1968 cand a fost afiliat la FRF. Din anul 1990 a fost nominalizat de catre M.Ed.C.T. la nivelul cluburilor sportive scolare.
       Datorita rezultatelor deosebite in competitiile la care a participat cat si pentru promovarea elementelor talentate la inalta performanta, sectia de fotbal a PNC a fost admisa de catre FRF incepand cu editia de campionat 1992-1993,in elita fotbalului romanesc, la nivelul republican al juniorilor. In perioada 1984-2008 are o bogata activitate in selectie, pregatire si promovare a copiilor care frecventeaza sectia de fotbal din cadrul PNC.
Multi au deprins tehnica jocului la PNC, iar apoi au activat ca sportivi de performanta la marile echipe din ligiile nationale. In perioada de activitate, prin grupele de copii si juniori au trecut sportivi de inalta performanta, transferati mai tarziu la cluburi de elita: Petreanu Marian,Alecu Marian,Balan Constantin,urmati de generatiile fratilor Zuvelca, Ionita, Ardeleanu si sportivii Popescu, Iliescu, Pascu, Prestorian.
Echipele organizate la aceasta disciplina sportiva,tin seama de categoriile de varsta si performanta ale copiilor. In anul competitional(scolar) 2009-2010,sectia de fotbal are 4 catedre,cu patru echipe participante in competitiile organizate de AMF Bucuresti.
In cadrul competitiilor la care a participat a obtinut numeroase rezultate, dupa cum urmeaza:
-juniori CN 1989- Antrenor Mustatea Mihai
-juniori B CN 1990- Antrenor Ionescu Stelian
-grupe copii CN 1997
CN 1998- Antrenor Radulescu Ioan – grupe participante in Campionatul de Minifotbal de pe stadionul Dinamo.
-grupe de copii de selectie si initiere- Antrenor Moldovan Ioan
Radulescu Ioan Cadru didactic specializare fotbal, categoria I, din anul 1984 detinator licenta B, necesara in selectia si pregatirea copiilor si junioriilor. (Tel. 0720.123.488)
In perioada 1984-2010 are o bogata activitate in selectie, pregatire si promovare a copiilor care frecventeaza sectia de fotbal din cadrul PNC.
In cadrul competitiilor la care a participat a obtinut numeroase rezultate:
-in 1990 castigarea criteriului CSS –locul III pe tara
-in 1996 memorialul Gheorghe Ola CN 1984
-in 1998 campionatul de minifotbal CN 1986
Datorita rezultatelor deosebite obtinute pe linie de selectie, pregatire si performanta in perioada 1994-1997 este nominalizat antrenorul lotului UEFA 1997 unde a avut in pregatire jucatori ca: Tiberiu Lung, Iordache Marius, Mutu Adrian, Barcauan Cosmin, Lincar Erik, Catalin Munteanu, Claudiu Dragan si altii care fac parte din loturile echipelor divizionale A, chiar din lotul national al Romaniei.
-in perioada 1998-1999 a avut in pregatire lotul AMF Bucuresti, ce a obtinut performante deosebite la turneul Labruguere din Franta, campionat European al copiilor sub 14 ani, unde a castigat locul II. Din acest lot au facut parte jucatori de mare valoare: fratii Nicolae, Pascu Marius, Ilin Alin, portarul Chilom.
-in perioada 1994-2003 a facut parte din comisia de copii si juniori AMF Bucuresti
-in 1997 a publicat un material in rombolul FRF cu tema”un punct de vedere asupra pregatirii juniorilor mari”
-in 2006-2007 a participat la Turneul International “ATLETICO” Arad cu CN 1997-1998 unde a obtinut locul III-2006 si locul II-2007
In prezent pregateste si participa in Campionatul de Minifotbal, grupele de copii1997-1998.
Isi propune ca echipele pe care le pregateste sa se situeze ferm printe cele de elita si de aceea ii familiarizeaza pe jucatori de timpuriu cu regulile jocului, tehnicile si competitia. Sustine cu tarie ideea ca fotbalul este sportul care te dezvolta atat fizic cat si mental.